Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Προετοιμασία τοκετού ή αρχή γαλατοπαραγωγής;

       Πρόβατα φυλής Lacaune και προϊόντα διασταύρωσης του κ. Αντωνίου Παύλου στην φάση της προετοιμασίας τοκετού!

         Η χρονική περίοδος πριν τους αναμενόμενους τοκετούς είναι πάρα πολύ βασική,τόσο για την έκβαση των τοκετών και για την βιωσιμότητα των νεογέννητων αρνιών αλλά και για την πορεία της γαλατοπαραγωγής. Μάλιστα δίνουμε τόση βαρύτητα σ'αυτή την περίοδο, ώστε έχει επικρατήσει να λέμε ότι ''η γαλατοπαραγωγή δεν ξεκινάει με τον τοκετό,αλλά περίπου ένα μήνα πριν!!!'' 
       Πέραν των εμβολιασμών και των αποπαρασιτώσεων που πρέπει να γίνουν αυτή την περίοδο,είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσαρμόσουμε την διατροφή των ζώων μας!Η προβατίνα φεύγει από την φάση της συντήρησης-αρχής εγκυμοσύνης και περνά στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης.Σ'αυτό το διάστημα ολοκληρώνουν την ανάπτυξή τους τα έμβρυα και αρχίζει να ξανά δημιουργείται ο μαστός!!!
       Το σωστό σιτηρέσιο αυτή την περίοδο μας βοηθά να επιτύχουμε σε όλα τα παραπάνω, αλλά και να μην εκδηλωθούν μεταβολικές νόσοι στο κοπάδι μας όπως για παράδειγμα η τοξιναιμία εγκυμοσύνης , υπασβεστιαιμία ,οίδημα μαστού κ.α.
       Στις φωτογραφίες εικονίζονται ζώα από την μονάδα του κ. Αντωνίου Παύλου τα οποία βρίσκονται στην τελευταία φάση της εγκυμοσύνης και πλέον διατρέφονται με σιτηρέσιο προετοιμασίας τοκετού. 
         Περίπου ένα μήνα πριν τον τοκετό αρχίζει να ''κατεβαίνει'' ο μαστός και με σωστή διατροφή βοηθάμε το ζώο να εκπτύξει όλο το γενετικό του δυναμικό με αποτέλεσμα μια καλή γαλατοπαραγωγή!
          Πρόβατα του κ. Αντωνίου Παύλου που έχει αρχίσει η ''κάθοδος'' του μαστού περίπου 20 μέρες πριν τον τοκετό!
          Πρόβατα του κ. Αντωνίου Παύλου που έχει αρχίσει η ''κάθοδος'' του μαστού περίπου 20 μέρες πριν τον τοκετό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου