Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Αναλύσεις μηδικής!


         Επειδή τελευταία ακούω πολλά από ''ειδικούς'' και μη,παραθέτω παρακάτω κάποιες από τις αναλύσεις που υπάρχουν στο αρχείο μου.Πρόκειται για αναλύσεις σανού μηδικής και αφορούν στην περιεκτικότητα του σανού σε πρωτεΐνες.Τα δείγματα έχουν ληφθεί από εμένα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ''αντικειμενική'' η δειγματοληψία!!!Οι διαφορές είναι τεράστιες,φτάνουν μέχρι και στο 100%.Αυτό σημαίνει βέβαια τεράστια διαφορά και στην ποσότητα του παραγόμενου γάλατος
           Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα ζώο θα λάβει την μισή ποσότητα πρωτεΐνης, καταναλώνοντας τον σανό μηδικής χαμηλής ποιότητας,σε σχέση με κάποιο άλλο το οποίο θα καταναλώνει  τον σανό καλής ποιότητας στην ίδια ποσότητα σανού!Στα σιτηρέσια τα οποία η μηδική συμμετέχει σε μεγάλα ποσοστά,ακόμα και πάνω από 50%,αυτή η διαφορά σε πρωτεΐνη μεταφράζεται σε....πολύ γάλα!!!
         Μακάρι, βέβαια όλοι να πετύχουν να ταΐζουν τα ζώα τους σανούς μηδικής με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη άνω του 20%,επειδή όμως υπάρχουν ειδήμονες στο χώρο που συνεχίζουν να κάνουν σανούς μηδικής με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη περίπου 10%,καλό είναι να πραγματοποιούνται έλεγχοι στους σανούς,έτσι ώστε να διαμορφώνεται ανάλογα το υπόλοιπο σιτηρέσιο!   


 Σανός μηδικής που βρίσκεται στο μέσο όρο όσον αφορά την πρωτεΐνη

 Σανός μηδικής χαμηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας

 Σανός μηδικής πολύ χαμηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας......

 Σανός μηδικής χαμηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας


 Σανός μηδικής υψηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας

 Σανός μηδικής χαμηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας

 Σανός μηδικής υψηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας

 Σανός μηδικής καλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας

 Σανός μηδικής υψηλής  πρωτεϊνοπεριεκτικότητας

 Σανός μηδικής χαμηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας

 Σανός μηδικής πολύ χαμηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας........

Σανός μηδικής χαμηλής πρωτεϊνοπεριεκτικότητας